Overnatting

 • Hytter

 • Bubil og telt

 

 • Priser

Aktivitetar

 • Vår og sommar

 • Høst og vinter

Informasjon

 • Historikk

 • Jølster,Kunst og kultur
 • Kart
 • Kontakt oss

English

Norsk

JØLVASSBUNYTT

17.06.14 Nå er Jølster Aurefest 2014 gått over i historien og Volvoen gikk til Øvre Årdal etter at en kar fikk 8 ørreter på tilsammen 2,17 kg.

 

Det er vanskelig å ikke snakke fiske det meste av tiden, flere titalls kilo er fisket av fiskere fra Jølvassbu de siste par ukene. For det meste er fisken 3 - 4 hg, men noen bikker halvkiloen. Det er mye blankfisk i elve og fisk i kilosklassen er observert.

 

Nå er snøen iferd med å forsvinne i høyfjellet og det er sesong for fotturer over 1000 m. Vi har hatt en fantastisk vår med  lite nedbør, sol nesten daglig, og optimale forhold for turer i fjellet. Det gode været ser ut til å fortsette.

 

Snart er det midtsommer og turister fra inn og utland koser seg i sola, griller og nyter ferien.

 

Siste: Ørret på 3,1 kg tatt på nymfe i elva.

 

24.05.14 Første fluefanga ørret på Muren er et faktum og sesongen er definitivt i gang. Endel smeltevann i elva, over 60 m3/sek og blankfisken er på vei, noen allerede fanga. Har ikke mottatt raporter om de helt store fisker til nå. Spesielt i vannet er det tatt mye fin fisk.

På Jølvassbu har vi hatt det ganske så hektisk med ombygging av østre plen til oppstillingsplasser/tomter, men er nå for det meste ferdig. Litt finpussing gjenstår her og der.

 

Vi går nå inn i siste uke av påmelding til Jølster Aurefest, ut mai. Det er til nå 550 påmeldte.

 

Siste: Styret for Aurefesten bestemte i går at fiskekonkuransen går som planlagt.

 

24.03.14 En fantastisk dag sol fra blå himmel, vindstille, 2 + og Yr lover det samme været i over ei veke. Prepperunden i 05.30 - tida var helt utrolig, sola kommer opp i et par skyer i vest som blir farga røde og nysnøen dekker alt i et fantastik lys. Skituren i dag vil være unik, silkeføre i Gjesdalen.

Men, vi må ha to tanker i hodet samtidig, tirsdagen i påska åpner elva for fiske!

For første gang på mange år er det så mye vann i elva på denne tid at det går greit å fiske. I dag er det 35 m3, faktisk over gjennomsnitt om sommeren. Jakten på storørreten er på det beste om våren, og 3 - 4 kilos fisker er fullt mulig. Gjett om vi gleder oss !

 

Vi minner om Jølster Aurefest 13. - 15.06., se på web og facebook.

 

Siste: Premien på aurefesten: Volvo til 621.000,- og ørret tatt på Strand på over 6 hg.

 

08.02.14 Fremdeles er det snøfritt på Jølvassbu. For oss som ikke er over middels interessert i skigåing/-kjøring er vinteren helt på topp. Temperaturer som minner om slutten av april eller mai og sol eller lettskya hver dag, supert.

Skisenteret har heldigvis snø i 3 bakker, så de med over middels interesse er også tilfreds. Denne helga er det renn, men det er fremdeles tilbud til langs-

ettefolket med løype på ca 1 km.

 

Nå har sikkert de fleste fått med seg Jølster Aurefest som blir arrangert for 2. gang på 56 år, 13. - 15. juni. Sist i 1958 var det 1000 fiskere og 5 - 6000 tilskuere, og målet er det samme i 2014. Bil i premie som sist, se facebooksiden.

 

Siste: Mandag 10.02.14 blir bilpremien "avduka", og mandag 17.02.14 kl 08.00 er start for påmelding.

 

26.01.14 Etter å ha fått havari på hovedkort og problemer med at Windows 8 ikke støtta programvaren til websida vår er vi nå endelig back in business.

I slutten av januar kan vi konstatere at snøen er uteblitt, og at det blir en kort vinter. Bra for noen ikke fullt så bra for andre som skientusiaster og skisenter. Det er heller ikke kaldt nok til at det er mulig å produsrere snø på en god måte.

Denne helga har endelig Jølster Skisenter åpna Kvamsbakken, men måtte holde heisen stengt lørdag på grunn av sterk vind. Det ser ut til at kommende uke vil bli bedre med kaldt, fint vær og mulighet til å få snøproduksjonen i gang.

 

Litt mimring fra sesongen som gikk, en litt av/på - sommer og bedre høst fra midt i september. Fisket var som sommeren, vanskelig med lange perioder med høg vannstand. I september endra det seg og fisket var fantastisk med super størrelse og kvalitet på fisken.

 

Bær-/soppsesongen var også veldig god i høst, sopp, molter, blåbær og tyttebær over alt. Sol og vindstille gav fantastiske dager i fjellet med bålkos i lunsjen. Litt rypejakt ble det også mulighet til, bra med fugl og lite jakttrykk.

 

På Jølvassbu kan vi oppsummere en historisk god sesong, masse gjester fra inn og utland. Flere nordmenn enn før, fiskere, men også andre aktiviteter eller bare ferie.

 

Vi gleder oss til ny sesong og ønsker for det første alle godt nyttår og velkommen til oss i 2014. Vi sees snart !

 

 

31.05.13 Som i fjor er våren kjølig med lite nedbør. Isen på vannet måtte gi tapt 15. mai. Siste del av mai er vesentlig varmere, det begynte med 25 grader i pinsa.

På Jølvassbu har vi masse gjester som koser seg i sola. De padler, sykler, går turer og fisker.

Fotfolket følger snøkanten og går til stølene i vest først. Lite snø i fjellet gir barmark tidligere og nå er det mulig å gå til topps uten altfor mye snø.

Fisket er forlengst i gang, men har gitt blanda resultat. Vanntemperaturen var veldig lav pga mye snøsmelting rundt pinshelga. Elva gikk fra 17 m3 til 91 m3 på et par dager og vi målte 0,1 grad under Håelva, 1 grad på grunnt vann ved Astruptunet og 2,8 grader ved Jølvassbu. Ørreten står stille på dypt vann, -- i

termodress. Heldigvis gomler de marflo og er røde og fine i kjøttet.

Likevel ble det litt fisk, 20 - 30 stk i pinsa. Elva er neste halvvert, igjen lettere å fiske.

Siste: De to første er tatt på Muren, på flue.

 

22.04.13 Vinteren 12/13 går over i historien som en av de fineste i manns minne. Kaldt og nydelig dag etter dag, veke etter veke. Nok snø til å preparere bakker og løyper og ny omsetningsrekord i skisenteret er godt bevis på det.

Mye is i stikkrenner, bekker og elver holdt oss i helspenn noen dager da snøsmeltinga startet, men det gikk seint nok i vårt område til å unngå store skader. Lite snø i fjellet gjør at det meste av faren er over for i år.

Her på Jølvassbu er det vår og det beste av alt, vi har fått elva tilbake. 14. var det 3,7 m3/sek og 19. 29 m3 i sekundet som er rundt sommernivå. Isen ligger fortsatt på vannet, halvmeteren tjukk. Satser på å starte fisket til helga under innelvene.

I vinter har vi hatt noen arbeidsfolk boende i hytter og et par vogner, samt litt besøk forøvrig. Nå er bestillingene begynt å tikke inn og vi er sånn ca på fjordårsnivå foreløpig.

Utendørs er ikke vårarbeidet ikke begynnt enda, men inne er vi stort sett klar. Litt forbedringer her og der, TV i noen hytter, noen hyller/knagger her og der.

Vi gleder oss til sesongen kommer skikkelig i gang og ønsker gamle og nye gjester god vår og forsommer og velkommen til oss.

Se billedserie på facebook.

 

23.12.12 Jølvassbu er pynta til jul, det eneste som mangler er snø, men den lover Yr oss i morgen , på julaften ! Vi gleder oss til rolige, fredfulle dager sammen med familien.

2012 går mot slutten, og vi vil mimre litt over året som har gått.

For skientusiastene hadde vi en super vinter med silkeføre i bakkene daglig. Det kom nysnø ofte så det var lett å holde finnishen. For off pist-folket var det rene El Dorado, nysnødde fjellsider nærmest daglig. Tørr og kald vår holdt skiføre i fjellet til langt ut i mai.

Fisket begynte rett over påsken som vanlig. Lite vann i elva betydde at vi fisket fra land/båt i innsjøen, og allerede 1. mai var ørreten rød og fin i kjøttet. Fangster på 15 - 20 fisker på et par timer var vanlig.

Og bedre skulle det bli. Våren var om sagt tørr og kald, med unntak pinsen med nydelig vær og sommertemperaturer, var våren/forsommeren uvanlig tørr og kald. Det var vanskelig fiske i elva som enten var for liten eller for stor, men de som var heldige med tidspunktet gjorde gode fangster. I vannet derimot var det fantastisk, ei kveldsøkt med over 50 ørreter og 18 kg renska fisk. Og selv om dette ikke var regelen, så var fisket eventyrlig.

Både mai, juni og august satte rekord i antall besøkende, både fra inn og utland. Vi ser en nedgang i besøkstallet fra søreuropa, bobiler/vogner, men økning fra Norge og Norden. Og de kommer i alle slags doninger.

I år har vi hatt mange gjester som går turer i fjellet. Flere og flere har oppdaget hva fjellet kan by på i Jølster. Og det er mulig å besøke breer uten å gå eller kjøre i kø.

Muren er for oss på Jølvassbu og våre fiskende gjester et kjent og spesiellt sted, der fisk i halvkilosklassen er dagligdags og rundt kiloen er vanlig. Etter 2012 - sesongen er Muren blitt legendarisk.

I august var elva back in business med jevn vannstand rundt 30 m3 og fisket var supert, også i september med masse fisk, nydelig fisk, rød i kjøttet og mellom 3 og 7 hg som normalen.

Siste veka i september er spesiell, kun dager igjen før fisket i elva stenger. Som alltid er det flere som må ha dette fisket med, det kan by på mange og stor fisk. På vannet er det også godt fiske i september. En av fangstene derfra lørdag 29. var på 16 ørreter og 10 kg renska fisk.

I disse dager er det en måned uten nedbør her hos oss, i begynnelsen av perioden var det plussgrader og nydelige dager. Barfrost har senere gitt gode produksjonsforhold for snø i skisenteret og vi åpna første bakken 14.

Elva er virkelig på vinterstadiet, 6 m3 er som en bagatell. Der vi vanligvis fisker er nå det tørre land. Men vi ser positivt på alt, sola har snudd, elva åpner om under 4 mnd, vi sjekker bestillingslister for utstyr og satser på at vi har fått med alt.

I det vi takker for året som er gått vil vi ønske alle våre gjester en riktig god jul og godt nytt år. Julegrøten inntas på terrassen under grana. Vi gleder oss til ny sesong og ønsker gamle og nye gjester velkommen til oss.

18.07.12 Ei veke med skodde og regn er over, sola er tilbake. Men på nord er det fremdeles ganske kaldt.

Snøen er på vikende front i fjellet, det tørker opp og turfolket har fine forhold.

I dag har vi satt uoffisiell rekord på Jølvassbu, 13 fiskere i hytter og hus. Fisk blir det også, 20 i går og 20 idag, før kveldsfisket. Elva er på vei ned og fredag begynner godt fiske, så her er det mange optimister.

Siste: Nye skilt er på plass, tømmeplassen er ferdig. Garasjen ser litt snål ut med deler av kledningen skifta ut, men snekkeren er på jobb så vi får ta det litt over tid.

05.06.12 Her er resultatet etter oppryddinga, vi er klar for ny sesong og    gleder oss til en innholdsrik sommer.

29.05.12 Endelig kom våren ! Temperaturer på godt over 20 grader forvandler elva til ELVA. På 3 dager går vannstanden fra 22 til 72 m3 i sekundet.

Her på Jølvassbu er vi ferdig med oppryddinga etter Dagmar og klar til ny sesong. I pinsa var her fullt hus, alle kosa seg i finværet.

Fisket har begynt veldig bra i vatnet, men litt meir forsiktig i elva, først var det for lite vann og så for mye. Søndag vart det likevel landa 20 fine ørreter av en fisker, største over halvkiloen.

Vi har bygd golv/benk under grana slik at det blir lettere å bruke plassen og plassere stoler.

Siste: Permanent tømmeplass for faste/portable tanker er for det meste ferdig og ny skilting på E 39 er bestillt.

 

25.01.12 Jølster har flotte skiforhold i alle bakker, fantastiske muligheter for toppturer og kjøring i puddersnø og flotte turer i preparerte løyper inn i Gjestdalsdalen. Jølvassbu tar i mot gjester både i vinterferien, påsken og ellers i året.Ta kontakt for tilbud.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

26.09.11 Den 5. sesongen i moderne tidsregning går mot slutten på Jølvassbu,

og sist uke og i helgen har vi fiska og sanka sopp i store mengder. Nydelige dager lørdag/søndag frista til ut i naturen - opplevelser.

Eventyrlig ørretfiske i 2011, gjennomsnitt på over 4 hg på stang, det er fasit.

Den største sist uke 1,16 kg og flere over 0,5 kg.

Flere og flere oppdager Jølsterørreten, både som sportsfisk og matfisk. Vi har gjester fra inn og utland som kommer tilbake for å fiske. Informasjon om utstyr, metoder og fiskeplasser sitter løst hos oss.

Våt vår - sommer - høst har nok lagt en demper på uteaktiviteter for noen, men

turer i skog og fjell er et must. Vi håper på etter regn kommer sol, og klær oss i mellomtiden.

Siste: 29. og 30.09 er de to siste dagene med godt fiske før elva stenger for sesongen.

 

25.07.11 Etter et par veker med snev av sommer, er alt "back to basic" som det heter i indre Sogn. Masse turister på veiene og besøkstallene på Jølvassbu

tar seg opp. I det meste av våren og forsommeren har vi savna bobiler og vogner.

Det spørres etter turguider og kart og om det skjer noe i området. Vi prøver etter beste evne å informere om golf og rafting, om museer og festivaler, om ørreten i elva og hva den biter på.

Noe sopp og blåbærene er klar til høsting og ser ikke ut til å ha tatt skade av mye nedbør.

Sesongen har gitt god fangster i elva og vannet til nå. På Jølvassbu vil vi avslutte elvefisket siste helga i september og innviterer alle våre fiskere til sesongavslutning med middag lørdag kveld 24.09.11. Da blir det mimring og gode fiskehistorier så lenge en orker. Ta gjerne kontakt på telefon eller mail om du har lyst til å være med.

Siste: 7 nydelige ørreter på Muren i natt, 300 - 800 gr.

 

19.06.11 Juni er 20 dager gammel og vi som de fleste andre søringer venter på sommeren. Våren i år har vært så pass spesiell at vi føler at vi lever i et slags vakum. Innimellom alt regnet har det vært fine dager med sol og opphold, men nå er det på tide med sol og varme for vinterbleike nordboere.

På Jølvassbu hadde vi snø til 10. mai, men er i rute med årets planer om forsterking av bubil/vognplasser. Siste finpussen gjenstår, litt grusing og en platting eller to. Veivesenet har holdt oss for narr og forespeilet skilting på E 39 før sesongen, får vi håpe på til neste år.

Mai og første del av juni er som de to siste sesongene med hensyn til besøkstall. Fiskerne kommer som de pleier og noen nye  finner veien til oss.

Sist veke hadde vi et par fornøyde karer som fikk kilosfisk og flere halvkilos første kvelden. Og otergutta skinner uten sol fordi ørreten er større og flere enn ifjor. Største rapporterte ørret er 4,9 kg til nå.

Siste: Hovedsesongen starter i morgen og første arrangement er Jølster maraton i begynnelsen på juli med Førdefestivalen 7. - 10. juli.

02.04.11 I gårkveld hadde vi besøk i sperrestova vår, 22 damer og en hane, på blåtur. Dei kosa seg til ut i dei små timer.

Her på Jølvassbu kan vi sjå tilbake på over 5 måneder med snø, en av dei mest snørike vintrer siden 80 - tallet. Forholdene hos Jølster Skisenter heilt fantastiske, både i bakkene og turløypene. Løssnøkjørerne har igjen og igjen boltra seg i nysnø. Fis - renn og NM 12 - 13 åringer har blitt arrangert i flott vær og har gått etter planen. Nå ser vi fram til påskeferien, et naturlig høydepunkt og en avslutning på vinteren. Det eneste som trengs er påskevær, snø har vi nok av.

Har du enda ikke bestillt påskeferien, er valget enkelt. I nydelig natur kan du nyte avlappende dager, enten du er nedover- eller bortoverentusiast.

En del av oss har fått våte tanker (forlengst), kun 12 dager til sesongen starter i elva. Og ----- mot normalt, elva er stoooor. Vi kan nesten ikke vente.

01.02.11 På Jølster er det fremdeles bra med snø både i alpinanlegget og i turløypa. Vi har ledige hytter både i vinterferier og påsken, i uke 8 og 9 samt i påsken er alpinanlegget åpent kvar dag, sjå nettsiden til Jølster skisenter www.jolsterskisenter.no for inf. Velger du overnatting hos oss får du 20% avslag i alpinanlegget, ring og be om tilbud.                     

 

25.01.11 Fremdeles er det masse snø på Jølster. Alpinanlegget har hatt en god sesong til nå, og det er flotte forhold både i bakken og i turløypa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

24.10.10  25 cm nysnø, det må vi tilbake til 70 - tallet for å ha opplevd. For alle som liker vinter er det fantastiske dager, første skituren er et faktum.

På skisenteret går forberedelser litt raskere enn vanlig, vi håper på tidlig sesong.

 

04.10.10 Høsten har vist seg fra den fineste siden med mye sol og god temperatur om dagene. Det har vært rolig på campingplassen, men en og annen turist stikker innom .

Høstferien har starta mange steder og vi på Jølvassbu har ledige hytter til redusert pris. Ta kontakt om du ønsker et tilbud. Det er flott å gå i fjellet om dagen og muligheter til å fiske i vannet er fremdeles tilstede.

Fjordmattunet som ligger ca. 3 km fra plassen vår har flere spennende kurs i høst. Hellebakst, lefse og flatbrød , pølsekurs, julepålegg for mer inf. se

hjemmesiden www.fjordamattunet.no-

Vi tilbyr overnatting i forbindelse med kursene.

 

29.07.10. Ahh.... disse seinsommernetter !! Fin temeratur, det mørkner om natten, mye klekking og ørreten er bitevillig så det er en fryd.

Sykkelturer på sørsida er vidunderlig. Klar, kjølig luft etter natten, sola står opp og tørker ut skoddedotter i liene. Alt som trengs !

På Jølvassbu er det fulle hus om dagen og vi koser oss med turister fra inn og utland.

Siste: 6 ørreter på muren, tilsammen 3,6 kg på 45 minutter. Største 1,23 kg, rekord på Jølvassbu til nå i år.

 

21.07.10. Med så varierende vær som det har vært dei siste ukene, er det viktig å benytte dei fine øyeblikkene. Båtturen på Jølstravatnet mandag kveld var heilt fantastisk. Flere bilder på facebook.

Siste: Vi har desverre ingen hytter med eget sanitæranlegg, derfor har vi nå møblert eget bad dersom noen ønsker det i forbindelse med leie av hytte.

 

10.07.10. For tiden har mange av våre gjester bare et spørsmål når de kommer i resepsjonen, har dere fjrensyn ? Så det har vært stor trafikk i stua vår under diverse finaler i Sør-Afrika. De fleste har gått seirende ut av kampene og det betyr hæla i taket. Blir spennende å følge avsluttende finaler.

 

05.07.10. I helga var det Jølster Maraton for 28.gang. Det var deltakere både fra inn- og utland, og i alle aldre. De fleste påmeldte sprang helmaraton, men det var muligheter for halvmaraton, mila,5 km., miniton og sykkeltrim. Været viste seg fra den beste siden med passe temperatur og ikke for intens sol.

Flere deltakere overnattet på Jølvassbu og var fornøyd med resultatet.

 

29.06.10. Endelig er sommeren her med 20 C i skyggen, men fremdeles er det litt ustabilt med regnbyger av og til. Hovedsesongen er godt i gang med fulle hytter og masse vogner og telt. Folk koser seg med turer i skog og fjell, sykkelturer eller tar det berre heilt med ro.

I mesteparten av juni har vi hatt fiskere her som har gjordt gode fangster. dei fleste får meir og større fisk enn i fjor. Rekorden i år må vel vere dei som sist veke hadde med seg 80 kg ørret heim til grytene.

Siste: Har du lyst å jakte i høst. Småviltjakt er mulig både i Jølster og Hardanger. Ta kontakt for skreddersydd jakttur i september.

Vi tenker også på å organisere hjortejakt, men er fremdeles på planstadiet.

27.05.10. Brrr... det som tradisjonellt er siste vårmåned er på hell, men den gode varme årstida lar vente på seg. Dette hindrer likevel ikkje oss som er glade i å drive utendørsaktiviteter.

På grunn av den låge temperaturen er det forholdsvis lite vann i elva, men både raftere, padlere og fiskere er på plass. NHH har også i år vore på besøk.

Våren er som alle veit ei spesiell tid for ørretfiskere. Den store fisken lar seg lettere lokke til å sjekke agnet. Det har blitt tatt mange flotte ørreter, største på 1,1 kg.

Siste: 4 ørreter frå 0,8 - 1,1 kg i sist veke.

21.04.10. Eit sikkert vårtegn er at lavvoen hos Jølster Rafting vert sett opp. Vannstanden i elva er normal for årstida og vi gleder oss til ny sesong med fart og spenning.

Siste: Vi er på facebook. Har du lyst til å bli tilhenger, er adressen Jølvassbu Camping.

 

08.04.10. Etter en lang vinter med flott skiføre både i alpinanlegget og preparerte skiløyper titter våren fram på Jølvassbu.

I uke 8 hadde vi besøk av 35 ungdommer fra UWC som brukte tiden til å lære seg å stå på ski og ligge i lavvo.

Da isen begynte å forsvinne i elveutløpene på vatnet ble årets første ørreter tatt med stang. Den største på 400g.

 

12.02.10. Våte drømmer ! For første gang sidan 1996 er Jølstravatnet dekka av tjukk is. Når våren kjem (april - mai) og isen begynner å smelte i innoser, er den grove ørreten spesiellt bitevillig. I 1996 var den største ørreten 12,1 kg. For over middels ivrige sportsfiskere, er det vanskelg å vente.

  

Jølstervatnet

Silkeføret i bakker og løyper, sola er tilbake og den fantastiske vinteren vi har hatt, ser ut til å fortsette.

 

21.01.10. Det nye året er godt i gang og vi på Jølvassbu er i full gang med å planlegge aktiviteter for 2010. I uke 8 får vi besøk i år som i fjor fra UWC, så da blir det yrende liv med ungdom som skal øve seg på ski i det flotte alpinanlegget til Jølster Skisenter. Vi har flott vinterforhold, minusgrader og snø.

Jølvassbu med alpinanlegget i bakgrunnen

20.12.09. No er endeleg vinteren her med snø og kulde. På skisenteret i Bjørkelia

vert det produsert snø for full maskin og er vi heldige vert det åpning 2. juledag.

For andre år på rad får vi besøk frå Nederland i jule- og nyttårshelga. Det er spådd kaldt og fint ver i heile perioden, så alt ligg til rette for flotte dager.

Vi på Jølvassbu vil takke alle våre gjester for året som er gått med dei beste ønskje for jula og det nye året. Vel møtt i 2010.

04.10.09. Denne helga har vi for andre år på rad besøk frå NHH, ungdom frå inn og utland som vil oppleve den fantastiske naturen her. Dei rafter, går turer i skog og fjell og lever campingliv.

Storetveit har vore her med to 10. klasser i høst, og har oppdaga at ein ikkje treng dra til utlandet for å oppleve spennande ting. Rafting, paintball, helikopterflyging, vakker natur, osv er litt av det som står på menyen.

Det har blitt mykje regn på ettersommaren og høsten. Det har ikkje berre negative sider, for fisket har vore eventyrleg denne sesongen. Ørreten er av super kvalitet og 3-4 hg i snitt. Største raporterte på stang i år er 5,8 kg.

Småviltjakta er for mange høgdepunktet om høsten, og det er bra med fugl i fjellet, kullstørrelse på 6-8 stk.

Siste: Vi på Jølvassbu planlegg at frå neste sesong vil vi tilby pakketurer for jakt/fiske med alternativ aktivitet for resten av familien. Weekend/veke med avsluttende viltmiddag.

 

04.08.09. Etter 14 dager med regn har vi no hatt nokre dager med lettskya og solgløtt. Napp og nytt lover godt fiske om eit par dager og elva er på veg ned, så det kan bli bra.

Fantastiske dager er det også for turer i skog og fjell. I år har vi fått ny turguide for Jølster. Den er veldig oversiktleg og fin med kvit markering på foto for turstiane. Slik er det lett å finne fram og sjå der ein er.

I skogen er det mykje blåbær og dei første tyttebæra er snart modne, her er det nok til alle. På fjellet er moltene heilt supre.

Elva er heilt super for rafting, det er stadig flåter som passerer Jølvassbu.

Siste: Til helga er det vikingfestival med bl.a. Sildakongen og kuskitbingo.

27.07.09. På Jølvassbu er det full fart om dagen. Fulle hytter, mange bubiler og

telt. Praten går på mange språk og armar og bein vert tekne i bruk for å gjere seg forstått.

Fisket har vore litt spesiellt i år for vi fekk to vårar, ein i slutten av april og ein i siste halvdel av juni. Etter at elva gjekk ned etter snøsmelting ca 10. juli, hadde det gått mykje storfisk ned i elva og fangstane har vore gode. Fiskar på fleire kilo har blitt tekne på stang i vatnet og fangstar på over 50 ørret er ikkje uvanleg.

Siste: 6 halvkilos ørret på Lunde i dag.

28.03.09 Vi har ikkje vore så aktive inne på siden vår i det siste, men det betyr ikkje at det ikkje skjer ting her på Jølvassbu.

I jula hadde vi besøk frå Nederland frå 22 des. til 2 jan. Det var full fart kvar dag i alpinanlegget til Jølster Skisenter og flotte forhold i bakken.

I vinterferien var plassen full av ungdom frå RKUWC. Dei tilbrakte også det meste av tiden i alpinanlegget.

Det er fortsatt supre forhold og det ser ut til at det vil være rikelig med snø til

påske.

23.10.08. Frå onsdag til fredag i sist veke hadde vi besøk av ein 10.klasse frå Storetveit skule i Bergen. Dei kom med buss frå bystasjonen og stoppa like ved campingplassen. 

Det var full aktivitet med rafting, rapelering og grilling i lavvo, som Jølster Rafting arrangerte. Vi fekk mykje ros for opplegget, så for vår del har det gitt meirsmak.

Siste: Er det andre 10.klasser som kan tenke seg tilsvarande opplegg, er vi klar til å ta imot. Vi kan tilby ferdig pakke.

17.09.08. Hausten er ei fantastisk tid. Vi kan fråtse i naturen sitt overskot på fisk, vilt, frukt og bær.

På Jølvassbu er det rolege dager og få gjester. Vi har ein del bestillinger framover hausten, stortsett i weekender.

Siste: "Heilt kriminelt" Sunnfjordske krimdager der Jo Nesbø, Gunnar Stålesen, mfl. skal delta. Sjå www.sunnfjord.no

03.09.08.I går begynte det å regne etter fleire veker nesten uten en dråpe. Fremdeles er det for lite til at elva veks. Det har ikkje vore fiska særleg mykje siste veka. Vi treng ein flaum.

Vi samarbeider med Jølster Skisenter(JS) og vi kan tilby overnatting i våre hytter til vinteren. Følg med på JS si heimeside og sjå når bakken eller turløypene er klare. Ring eller mail oss for info.

24.08.08. Det fine været fortsetter. Vannstanden i elva er no så liten at slusa er åpna endel for å gje nok vann til kraftprodusjonen.

Den siste veka har gitt fleire halvkilosørreter, dei fleste på dorging i vatnet. Tilsammen har over 50 ørreter enda i fryseren denne veka. Fisken er som vanlig sølvblank og "lakserød"  kjøttet.

Siste: Høgsesongen er over og resepsjonen vil frå 1. september berre vere bemanna mellom kl 19.00 og 21.00. Vi har oppslag ved døra med informasjon.

Vi kan alltid kontaktast på mail eller telefon.

17.08.08. Fantastisk dag med sol og vindstille. Topp for turer i fjellet. Masse blåbær.

Vi som elsker å fiske, kan glede oss over at denne veka går inn med godt fiske(Napp og Nytt). Vannstanden er på vei ned og ørreten kan lett fristes av ei velplassert flue.

Siste: 2 halvkilos ørreter på Muren(lørdag kveld)

 


© Jølvassbu Camping, N - 6847 VASSENDEN, MOBIL + 47 92 06 22 03, E-post: post@jolvassbu.no - Meir info
i